EVO ZAŠTO BI TREBALO DA UBACITE TABLETU ASPIRINA U VEŠ MAŠINU: Posle ovog ćete PASTI U STANJE ŠOKA jer niste znali
Aspirin, Foto: profimedia

iznenađenje

EVO ZAŠTO BI TREBALO DA UBACITE TABLETU ASPIRINA U VEŠ MAŠINU: Posle ovog ćete PASTI U STANJE ŠOKA jer niste znali

Postoje neki jeftini trikovi koji bi mogli da "odrade posao" - sa malo sirćeta, sode bikarbone, a za jedan će vam trebati tableta aspirina

Objavljeno:

Dosadne mrlje i obezbojena odeća mogu biti noćna mora. Veoma ih je teško ukloniti i vratiti svežinu i miris odevnim predmetima, pa smo spremni da eksperimentišemo sa skupim sredstvima za naše omiljene komade. Međutim, postoje neki jeftini trikovi koji bi mogli da "odrade posao" - sa malo sirćeta, sode bikarbone, a za jedan će vam trebati tableta aspirina.

Reagujte brzo

Za sveže mrlje pokupite višak tečnosti čistom belom krpom ili salvetom. Ostatak tipuma nežno odvojite nožem. U slučaju čvrstih mrlja, poput blata, bolje je reagovati tek kada se mrlja osuši, ali pre pranja odeće.

Pokušajte sa hladnom vodom

Veš mašina
foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Uvek prvo reagujte sa hladnom vodom, jer je tada najmanje verovatno da će mrlja ostati. Istovremeno štedite i materijal i električnu energiju.

Veoma prljave komade perite odvojeno

Razne mrlje se mogu preneti sa jednog komada odeće na čistiju odeću tokom pranja, posebno ako je temperatura vode niža, a vreme pranja duže. Zbog toga izuzetno prljavu odeću perite odvojeno.

Prašak za pecivo

Potopite odeću u mešavinu od 4 litre vode i jedne šolje sode bikarbone i za nekoliko minuta videćete kako se odeći vraća prirodna boja.

Aspirin

Zgnječite 6 aspirina i dodajte ih u posudu sa vodom, a zatim potopite odeću u smešu 30 minuta. Operite ih, kao i obično, na kraju i mrlja će nestati, kaže Krstarica.

Sirće i limun

Ovo je još jedna odlična mešavina za mrlje od odeće - samo pomešajte limunov sok i sirće sa deterdžentom i operite odeću kao i obično. Iako je miris ove mešavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.

02:56

Herpetolog objašnjava šta raditi posle ujeda zmije

(Espreso/Novi.ba/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.